Za 15 dana odluka o novim poslovima

Bez autora
Jan 31 2011

Europska komisija bi u sljedećih 15 dana trebala odlučiti hoće li ukinuti zabranu ugovaranja novih poslova hrvatskim brodogradilištima. Ne može se prejudicirati odluku Europske komisije, a Europska komisija užurbano radi s Agencijom za zaštitu tržištnog natjecanja, Agencija zajedno s Ministarstvom radi s ponuđačima na ispravljanju određenih stavki iz planova za restrukturiranje. To će se finalizirati, glavni će povjerenici biti upoznati s tim promjenama, i onda ne vidimo razloga da Komisija ne odobri planove restrukturiranja. Odobrenje je ustvari oslobađanje za novo ugovaranje poslova za naša brodogradilišta. Predstavnici sindikata danas su razgovarali s ministrom gospodarstva Đurom Popijačem i državnim tajnikom Ruđerom Friganovićem koji su ih upoznali s obvezama Vlade i Republike Hrvatske vezano za poglavlje 8. Tržišno natjecanje.

Za 15 dana odluka o novim poslovimaEuropska komisija bi u sljedećih 15 dana trebala odlučiti hoće li ukinuti zabranu ugovaranja novih poslova hrvatskim brodogradilištima.

Izjavio je to predsjednik Odbora hrvatske brodogradnje Sindikata metalaca Hrvatske Juraj Šoljić nakon sastanka predstavnika sindikata brodogradilišta s čelnicima Ministarstva gospodarstva.

Napominjući da ne može prejudicirati odluku Europske komisije, Šoljić je objasnio da Europska komisija užurbano radi s Agencijom za zaštitu tržištnog natjecanja, Agencija zajedno s Ministarstvom radi s ponuđačima na ispravljanju određenih stavki iz planova za restrukturiranje. To će se finalizirati, glavni će povjerenici biti upoznati s tim promjenama, i onda ne vidimo razloga da Komisija ne odobri planove restrukturiranja. Odobrenje je ustvari oslobađanje za novo ugovaranje poslova za naša brodogradilišta, ističe Šoljić.

Predstavnici sindikata danas su razgovarali s ministrom gospodarstva Đurom Popijačem i državnim tajnikom Ruđerom Friganovićem koji su ih, kaže Šoljić, upoznali s obvezama Vlade i Republike Hrvatske vezano za poglavlje 8. Tržišno natjecanje.

Na sastanku se razgovaralo i o skorom završetku trećeg natječaja za privatizaciju riječkog 3. maja, a sindikalci su od predstavnika Ministarstva dobili informaciju kako se očekuju ponude na tom natječaju, vjerojatno dvije ponude. Načelno je dogovoren sastanak za srijedu na kojem će se sindikalci upoznati sa potencijalnim ponuđačima i njihovim planovima, kazao je Šoljić dodavši da su izviješteni da ni u slučaju da nema ponuda, stečaj nije opcija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik